Limassol Times

NEWS

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το κυκλοφοριακό στην Λεμεσό!

Όπου και αν το αγγίξει κανείς, καίει το θέμα «κυκλοφοριακό», τουλάχιστον στη Λεμεσό. Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των εκπρόσωπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φαίνεται να αντιλαμβάνονται πλήρως το πρόβλημα και με κάθε ευκαιρία διατείνονται, χρόνια τώρα, ότι το θέμα βρίσκεται στις προτεραιότητές τους και κάνουν κατά καιρούς κάποιες ενέργειες προσβλέποντας σε λύσεις.

Κατά διαστήματα έγιναν και γίνονται κάποιες ενέργειες, συχνά-πυκνά βλέπουμε να ξηλώνονται δρόμοι και να ανακατασκευάζονται, ωστόσο η πραγματικότητα που προκύπτει μέσα από τη μέχρι τώρα εμπειρία της καθημερινότητας που βιώνουν οι απλοί πολίτες, αποδεικνύει ότι τα όσα γίνονται αποτελούν μεσοβέζικες λύσεις που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να βάλουν φρένο στο κυκλοφοριακό που συνεχώς επιδεινώνεται, τόσο στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης όσο και στην περιφέρεια.

Όπως παραδέχονται και οι άμεσα εμπλεκόμενοι αρμόδιοι κρατικοί και άλλοι φορείς, το κυκλοφοριακό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τα μεγαλεπήβολα έργα, τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα αποδεικνύονται ανεπαρκή οπότε αρχίζουν ξηλώματα και ανακατασκευές έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ούτε και το φρεσκάρισμα των διαχωριστικών γραμμών σε κάποιους άλλους κεντρικούς δρόμους συμβάλλει στη μείωση της καθημερινής ταλαιπωρίας των οδηγών. Και βέβαια αποτελεί ουτοπία να νομίζουν κάποιοι ότι με την εγκατάσταση παρκομέτρων σε κεντρικούς και συνοικιακούς δρόμους θα επιτύχουν την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Παράλληλα, με τέτοιου είδους μέτρα είναι αναγκαία και κάποια συγκεκριμένα οδικά έργα υποδομής που θα περιλαμβάνουν και αλλαγές οδεύσεων μέσα στην πόλη, για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνεται από τους άμεσα επηρεαζόμενους, που είναι οι χιλιάδες των πολιτών που σπαταλούν αρκετή ώρα μέσα στους δρόμους κατά τη διάρκεια του πηγαινέλα στις δουλειές τους ή κατά τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς τα σχολεία.

Το κυκλοφοριακό της Λεμεσού δεν έχει να κάνει μόνο με το κέντρο της πόλης, το οποίο εξυπηρετείται, κατά κανόνα, από στενούς δρόμους περιορισμένης χωρητικότητας, αρκετοί από τους οποίους λειτουργούν και ως εμπορικοί άξονες, γεγονός που μειώνει παραπέρα την κυκλοφοριακή τους ικανότητα.

Οι κυρίες οδικές αρτηρίες περιμετρικής κυκλοφορίας που συμπληρώνουν το ακτινωτό δίκτυο, δεν μπορούν να αποσυμφορήσουν επαρκώς το κέντρο της πόλης γιατί εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τις ευρύτερες κυκλοφοριακές ανάγκες ολόκληρου του αστικού συγκροτήματος.

Η προβληματική διάρθρωση του οδικού δικτύου, που συνοδεύεται από την αυξημένη τάση χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου και το μη ικανοποιητικό επίπεδο χρήσης των αστικών συγκοινωνιών, επιτείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, με κύρια χαρακτηριστικά τη συμφόρηση της τροχαίας κίνησης, τα οδικά δυστυχήματα, την παράνομη στάθμευση και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Πολύ έντονο το πρόβλημα παρατηρείται τα πρωινά και τις ώρες επιστροφής από τους χώρους εργασίας. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνεται από τους άμεσα επηρεαζόμενους πολίτες, που βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα και σπαταλούν αρκετή ώρα μέσα στους δρόμους.
Κομφούζιο αυτοκινήτων παρατηρείται και τα μεσημέρια έξω από τα σχολεία, από το οποίο βέβαια δεν μένει ανεπηρέαστη η κυκλοφοριακή κίνηση σε κάποιες συνοικίες και σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως είναι η λεωφόρος Αρχ. Mακαρίου, η οδός Λεοντίου και η Αγίας Φυλάξεως. Δρόμοι στους οποίους «ακουμπούν» σχολεία που αριθμούν μερικές χιλιάδες μαθητές. Δεκάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία μπλοκάρουν καθημερινά στους δρόμους που περιβάλλουν τους σχολικούς χώρους.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται και στους κυκλικούς κόμβους του παρακαμπτήριου δρόμου. Και ενώ όλοι ανέμεναν με αγωνία ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των κυκλικών κόμβων του υπεραστικού θα επιλυθεί ένα σημαντικό μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής της Λεμεσού, με ταυτόχρονη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση κεντρικών δρόμων της πόλης, εντούτοις το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό. Όταν παραδόθηκαν στην κυκλοφορία σταδιακά οι κόμβοι, όλοι θεώρησαν όταν θα επέλθει κυκλοφοριακή ανάσα. Κάτι βέβαια που έγινε, αλλά όχι στον βαθμό που αναμενόταν, αφού, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, η άνεση υπάρχει

Αντίθετα, εξακολουθεί ιδιαίτερα στους κόμβους Πολεμιδιών – Λιμανιού, Μέσα Γειτονιάς, Αγίας Φύλας και Αγίου Αθανασίου, να παρατηρείται, σε ώρες αιχμής, αρκετός συνωστισμός από αυτοκίνητα που κατευθύνονται από και προς την πόλη. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εκνευρισμού, που αρκετές φορές εξελίσσεται σε πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων ή ακόμη και σε λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των επηρεαζόμενων οδηγών, που συχνά καταφεύγουν σε επικίνδυνες τροχαίες παρανομίες, προκειμένου να ξεφύγουν από το κυκλοφοριακό χάος για να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους.

Το πρόβλημα έχει να κάνει, και με τους παράλληλους ή κάθετους κεντρικούς δρόμους, που ξεκινούν μέσα από την πόλη και καταλήγουν στον υπεραστικό δρόμο και μέσα από τους οποίους διοχετεύεται ο μεγαλύτερος όγκος της τροχαίας κίνησης.

Πρόκειται για τη λεωφόρο Ομονοίας, την οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη με την οδό Λεοντίου ως προέκτασή της, ακολουθεί η απελπιστική κατάσταση που παρατηρείται στην οδό Αγίας Φυλάξεως και στη συνέχεια η οδός Aγίας Zώνης που συνδέει την εμπορική οδό Ανεξαρτησίας και την οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της πόλης, με τον κεντρικό δρόμο Αρχ. Μακαρίου Γ’ που διασχίζει τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς με κατάληξη τον κυκλικό κόμβο της περιοχής, ή τη Λεωφόρο Αγίου Αθανασίου με κατάληξη τον κυκλικό κόμβο της περιοχής.

Αν αναλογισθεί κανείς ότι οι πέντε αυτοί κάθετοι δρόμοι διασταυρώνονται από τρεις μόνο παράλληλες λεωφόρους (Αρχ. Mακαρίου Γ’, την οδό Γρίβα Διγενή με την οδό Κολωνακίου προέκτασή της με κατάληξη τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας, τη Σπύρου Κυπριανού ή πρώην Μακεδονίας και τον παραλιακό δρόμο με προέκταση τη Φραγκλίνου Ρούσβελτ), τότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που δημιουργείται σε μια σχετικά ακτίνα σε ώρες συνήθους αιχμής.

ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Έντονες είναι οι επικρίσεις που διατυπώνουν πολίτες οι οποίοι διακινούνται συνεχώς και σε καθημερινή βάση κυρίως στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, αφού οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, με κάποιες οδικές διευθετήσεις που έχουν επινοήσει «αντί να διευκολύνουν τη κατάσταση, την περιπλέκουν ακόμα περισσότερο», με αποτέλεσμα να δημιουργείται αχρείαστη ταλαιπωρία.

Ερωτηματικά προκαλούνται και από το σκεπτικό με το οποίο ο δήμος προχώρησε σε κάποιες μονοδρομήσεις δρόμων οι οποίοι δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη κυκλοφορία. «Γιατί δεν λαμβάνονται κάποια μέτρα κυκλοφοριακής διαχείρισης και ύφεσης τα οποία να περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις βασικών δρόμων του κέντρου, περιορισμό των προσβάσεων σε κύριους δρόμους, αλλαγή χαρακτηρισμού δρόμων από “τοπικό δίκτυο” σε “ήπιας κυκλοφορίας”, και αλλαγή κατεύθυνσης δρόμων», είναι από τα ερωτήματα που θέτουν οι απλοί πολίτες οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την ταλαιπωρία.

Eκπόνηση μελέτης για να μπει τέλος στο πρόβλημα

Είναι γεγονός ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τους πολίτες, και ευθύς εξαρχής το θέσαμε μέσα στις πρώτες προτεραιότητες μας, δηλώνει στον «Φιλελεύθερο» ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, τονίζοντας ότι «θα αναζητήσουμε λύσεις που να περιλαμβάνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πολυώροφους χώρους στάθμευσης, βελτίωση των δημοσίων συγκοινωνιών, υποδομές για πεζοκίνηση και ποδηλατοκίνηση».

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, έχει ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης για την ανάπτυξη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τη Λεμεσό από ειδικούς συμβούλους. Η περιοχή μελέτης καλύπτει την ευρύτερη αστική περιοχή Λεμεσού στην οποία περιλαμβάνονται οι έξι δήμοι της πόλης και 11 περιαστικές κοινότητες.

Σκοπός της μελέτης είναι η διερεύνηση και αξιολόγηση μέσω λεπτομερούς κυκλοφοριακού μοντέλου διάφορων σεναρίων που θα περιλαμβάνουν δέσμες μέτρων, πολιτικών και δράσεων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών των ανθρώπων και των επιχειρήσεων για κινητικότητα. Αυτά θα συνοδευτούν με σχέδιο προώθησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης τους καθώς και καθορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Συγκεκριμένα, η μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση μιας σειράς μικρότερων μελετών για επιμέρους θέματα που αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα όπως τις δημόσιες συγκοινωνίες, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, ολοκληρωμένο ποδηλατικό δίκτυο, δίκτυο πεζόδρομων, τις εμπορευματικές μεταφορές, τον καθορισμό ολοκληρωμένης πολιτικής για τη στάθμευση, την προσβασιμότητα ειδικών ομάδων όπως ατόμων με κινητικά προβλήματα, άτομα τρίτης ηλικίας, μαθητές κ.λπ, τα ευφυή συστήματα μεταφορών, την οδική ασφάλεια, την ανακατανομή του οδικού χώρου και προτάσεις αναφορικά με τον πολεοδομικό και συγκοινωνιακό σχεδιασμό της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, οι προτάσεις θα συνοδεύονται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, με στόχο η Λεμεσός να θέσει τις βάσεις μιας καθόλα βιώσιμης πόλης, μέχρι το 2030. Η συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών θα είναι συστηματική σε όλα τα στάδια της μελέτης μέσω (α) της σύστασης και λειτουργίας Επιτροπής Εμπλεκομένων Φορέων, (β) δημόσιων διαβουλεύσεων με το ευρύτερο κοινό και (γ) στοχευμένων συναντήσεων με κοινωνικές ομάδες και σύνολα.

«Ήδη η μελέτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο έχουμε ζητήσει να εκδοθούν προκαταρκτικά πορίσματα, ώστε να λάβουμε άμεσα μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης. Στα άμεσα μέτρα περιλαμβάνονται μονοδρομήσεις, άμεσες κυκλοφορικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις στις διαδρομές των λεωφορείων, δημιουργία μεγάλου δακτύλιου κέντρου πόλης με 10λεπτη εξυπηρέτηση shuttle bus, αξιοποίηση χώρων στάθμευσης δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, εξασφάλιση τεμαχίου κοντά στο κέντρο της πόλης για δημιουργία κεντρικού σταθμού λεωφορείων και σταθμού park and ride, κ.α.

Και δημιουργία μεγάλων χώρων στάθμευσης

Πέραν της ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, όπως τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, «με στόχο να αμβλύνουμε το τεράστιο κυκλοφορικό πρόβλημα στο παραλιακό μέτωπο και στο κέντρο της πόλης, στα σχέδια του δήμου είναι και η εξασφάλιση αριθμού τεμαχίων γης κατάλληλων για τη δημιουργία μεγάλων χώρων στάθμευσης, τόσο εντός όσο και περιμετρικά του κέντρου της πόλης». Τέτοια τεμάχια είναι το τ/κ τεμάχιο δίπλα από τις Αποθήκες Τραγκασόλ, το τεμάχιο Επαμεινώντα, το τεμάχιο επί της οδού Φερζίτ Πασιά, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, και το τεμάχιο απέναντι από το Δημοτικό Πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

 

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top