Limassol Times

NEWS

Αντιδρούν οι Λεμεσιανοί – Αυτά είναι τα μέτρα που αποφάσισε η «Κίνηση ενάντια στα υπερβολικά ενοίκια»

«Τέλος στην αυθαίρετη και χωρίς έλεγχο πολική ενοικίασης»

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται για πολλούς συμπολίτες μας, η ενοικίαση στέγης, αφού το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στις τιμές.

Μονάρια εξακοσίων ευρώ, δυάρια οκτακοσίων και  τριάρια χιλίων ευρώ και βάλε, καλούνται να πληρώσουν όσοι ψάχνουν στέγη, στη Λεμεσό.

Οι τιμές, απαγορευτικές, ιδιαίτερα για χαμηλά αμειβόμενους, νεαρά ζευγάρια και φοιτητές,  που είναι αδύνατον  να ανταποκριθούν.

Στα ύψη τα ενοίκια στη Λεμεσό- 13 συμπολίτες μας κατέληξαν να κοιμούνται στην παραλία

«Μακροπρόθεσμες οι λύσεις του Δήμου Λεμεσού στο πρόβλημα των υψηλών ενοικίων»

Στην πόλη μας,  η ομάδα «Κίνηση ενάντια στα υπερβολικά ενοίκια», μετά από συνεδρία που πραγματοποίησε για το θέμα,  κατέληξε σε μια σειρά μέτρων προς αντιμετώπιση του προβλήματός

Ακολουθούν τα μέτρα αντιμετώπισης όπως δημοσιευτήκαν στη σελίδα της ομάδας

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ – ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ (Π.Χ ΜΕΧΡΙ 5000 ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ-ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ).

Έπειτα όταν το ενοίκιο ξεπερνά αυτό το ποσό και πλέον κρίνεται ως ακριβό, φορολογία 30% με κλιμακωτή αύξηση στο 40% (Π.Χ ένας ιδιοκτήτης που ενοικιάζει για 700 ευρώ τον μήνα= 8.400 τον χρόνο θα φορολογείται με 1.100 ευρώ.

-ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΕΙΟΥ- ΣΕ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 15.000

Επιδίωξη το θέμα να οδηγηθεί στα αρμόδια όργανα και να πετύχουμε την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου που θα προνοεί την επιδότηση μέχρι και 50% του ενοικίου όταν αυτό ξεπερνά τα 500 ευρώ μηνιαίως για ανέργους ή εργαζόμενους χαμηλά αμειβόμενους που δεν έχουν στην κατοχή τους οικία.

ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΏΝ- ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Άμεση εμπλοκή της ΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΓΗΣ (κρατικός φορέας που ασχολείται με το κτίσιμο σπιτιών/διαμερισμάτων) και εύρεσης γης στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού, ώστε να κατασκευαστούν άμεσα πολυκατοικίες-κτηριακά συγκροτήματα για τουλάχιστον 100 οικογένειες (με ειδικά κριτήρια) με ενοίκιο που θα καρπώνεται το κράτος και θα υπάρχει πρόνοια στα 20 χρόνια να μεταβιβάζεται στον ένοικο αφού ήδη θα έχει πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 60.000 ευρώ περίπου.

ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ-ΕΜΒΑΔΟΝ

Τέλος στην αυθαίρετη και χωρίς έλεγχο πολική ενοικίασης —Αξιολόγηση περιοχών βάσει εκτιμήσεων του κτηματολογίου (υπάρχουν σχετικές μελέτες) και χάραξη πολίτικης που θα υποχρεώνει να συμμορφώνονται με την μέγιστη για κάθε περιοχή τιμή, βάσει των μελετών και του εμβαδόν των σπιτιών/διαμερισμάτων.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ζητούμε άμεση εμπλοκή της εκκλησίας για αυτό το «καυτό» θέμα που ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμο αυτή τη στιγμή. Η εκκλησία έχει στην κατοχή της, μεγάλες εκτάσεις γης (αναξιοποίητης) που θα μπορούσε να διαθέσει για ανέγερση οικισμών, των οποίων θα καρπώνονται τα μισθώματα.

ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο βραχυπρόθεσμης παραχώρησης αδιάθετων οικιών σε προσφυγικούς συνοικισμούς. Ύπαρξη πρόνοιας για «ρήτρα» χαμηλού ενοικίου σε κυβερνητικά υποστατικά. Ρύθμιση της οδηγίας για δικαιούχους και μη (δηλαδή σε ποιους απευθύνεται- Ποιοι μπορούν να τύχουν παραχώρησης τέτοιων υποστατικών)

 

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top