Limassol Times

EVENTS

Πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πολύκαρπος Βλάχος»

Σήμερα το πρωί, στο Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο, στη Λεμεσό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο, στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, εκπαιδευτικών, γονέων, μελών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το 4ΟΕτήσιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πολύκαρπος Βλάχος», το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού σε συνεργασία με την ΠΟΕΔ Λεμεσού και τη στήριξη άλλων οργανωμένων συνόλων.

Ο αείμνηστος Πολύκαρπος Βλάχος, ο οποίος έχασε την ζωή του το 2015 σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, για δεκαετίες υπήρξε ενεργό μέλος των οργανωμένων γονέων, στηρίζοντας τόσο τα παιδιά και τους γονείς αλλά και ευρύτερα τα σχολεία της Κύπρου από διάφορες επάλξεις. Ανέπτυξε πλούσια εθελοντική δράση, υπηρετώντας από τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Λεμεσού.

Τα καθαρά έσοδα του Τουρνουά θα διατεθούν για την αναβάθμιση των υποδομών του κατασκηνωτικού χώρου της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού στις Πλάτρες, αλλά κυρίως για να βοηθούν άπορα παιδιά για να συμμετέχουν στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας. Για την αναβάθμιση των κατασκηνώσεων αυτών, ούτως ώστε να καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες των παιδιών, αλλά και ενισχύοντας το σημαντικό και πολύπλευρο παιδαγωγικό έργο που επιτελείται σε αυτές, η Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενέκρινε και χορηγία ύψους €30.000.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε χαιρετισμό του αφού μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, τόσο στους διοργανωτές όσο και στους συμμετέχοντας, είπε ότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, εκπαιδευτικοί και γονείς συναντιούνται ποδοσφαιρικά για να τιμήσουν τη μνήμη και την προσφορά ενός ακούραστου εθελοντή της εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση των μαθητών του τόπου μας και παράλληλα για να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλεται για αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού, η οποία τιμής ένεκεν φέρει το όνομα του Πολύκαρπου Βλάχου.

«Ακέραιος, ευγενικός, χαμογελαστός και πάνω απ’ όλα ανθρώπινος, ο Πολύκαρπος Βλάχος, πρόσφερε με ανιδιοτέλεια ουσιαστικό και πολύπλευρο έργο. Όραμα και αποστολή του ήταν η αναβάθμιση των σχολείων μας και η παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης στα παιδιά. Είναι χρήσιμο να παραδειγματιζόμαστε από την αξιέπαινη εθελοντική δράση σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως αυτής του Πολύκαρπου Βλάχου, και να προσπαθούμε συλλογικά και με συναινετικό πνεύμα να προωθούμε τη βελτίωση και την πρόοδο για το κοινό καλό», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η Κυβέρνηση με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενέκρινε χορηγία ύψος €30.000, η οποία αξιοποιήθηκε για τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών του κατασκηνωτικού χώρου της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού, για την επέκταση των εγκαταστάσεων και για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, ώστε ο κατασκηνωτικός χώρος να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, προκειμένου να καλύπτει αποτελεσματικά τα αιτήματα και τις ανάγκες των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού Σωτήρης Χριστοφή, στο δικό του χαιρετισμό αφού ευχαρίστησε όσους τίμησαν σήμερα την μνήμη του Πολύκαρπου Βλάχου είτε συμμετέχοντας είτε παρακολουθώντας τους αγώνες, είπε ότι «τιμούμε σήμερα ένα γνήσιο εθελοντή που με τις πράξεις του πρόσφερε πολλά στο χώρο της παιδείας, αλλά και του αθλητισμού».

Ο κ. Χριστοφή, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, είπε ότι στο τουρνουά εις μνήμη του Πολύκαρπου Βλάχου συμμετείχαν 16 ομάδες, οι οποίες αποτελούταν, μεταξύ άλλων, από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των ομάδων Α΄ κατηγορίας της Λεμεσού, από γονείς, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, από εκπαιδευτικούς.

Σημείωσε ότι μέχρι τις 11 το πρωί, περίπου, είχε μαζευτεί το ποσό των €1.500.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του στο τουρνουά είπε ότι ο Πολύκαρπος Βλάχος ήταν σύμβουλο τόσο για τον εθελοντισμό όσο και στους οργανωμένους γονείς.

Το τουρνουά, συνέχισε ο κ. Νικηφόρου, είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν προς τιμή του και πρόσθεσε ότι τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν ανάγκες παιδιών για τις κατασκηνώσεις της Δημοτικής. «Ένας ιερός σκοπός αφιερωμένος για ένα άνθρωπο που το αξίζει», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, σε δηλώσεις του είπε ότι είναι μεγάλη τους χαρά που φιλοξενούν και φέτος το τουρνουά «Πολύκαρπος Βλάχος», τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για τις παιδικές κατασκηνώσεις των Πλατρών.

Ο Γραμματέας της ΠΟΕΔ Λεμεσού Ανδρέας Ξενοφώντος, σε δηλώσεις του είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για εμάς ως εκπαιδευτικοί να τιμούμε αυτό τον μεγάλο άντρα που έχει προσφέρει τα μέγιστα ως εθελοντής στο θέμα της παιδείας, της εκπαίδευσης, και η σημερινή εκδήλωση δείχνει ακριβώς, ότι όταν συνεργάζονται εκπαιδευτικοί, γονείς μαζί με τους υπόλοιπους υποστηριχτές μας μόνο θετικά αποτελέσματα έχουμε για την εκπαίδευση».

ΚΥΠΕ

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top