Limassol Times

NEWS

Υλοποιείται το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων στη Λεμεσό. Πώς θα βοηθούνται οι άστεγοι

Θετική κίνηση αλλά… “Γκετοποίηση των φτωχών με τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υ.Εσωτερικών”, λέει το Κίνημα ΕνΕργώ

Της Ειρήνης Κυριάκου

Υλοποιείται  το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων στη Λεμεσό- Ψάχνει για σπίτια όπου θα φιλοξενούνται προσωρινά οι άστεγοι το Κίνημα ΕνΕργώ –Ήρθαν σε συμφωνία με το Γραφείο Εργασίας-  Πώς θα βοηθούνται οι άστεγοι- Δεν τελειώνει ο αγώνας επισημαίνει ο Λευτέρης Γεωργίου στο limassoltimes-” Καθημερινά τα νέα  περιστατικά με άστεγούς, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι με τα μέτρα που εξήγγελλε το Υπουργείο Εσωτερικών” – Ζήτησαν εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό

Σάρκα και οστά, παίρνει το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε στο limassoltimes, ο Λευτέρης Γεωργίου από το Κίνημα ΕνΕργώ, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Εργασίας, βρίσκονται στη διαδικασία να βρουν τα σπίτια που θα φιλοξενούνται πλέον οι άστεγοι συμπολίτες μας, μέχρι να βρουν στέγη.

Τα σπίτια θα είναι 3-4 υπνοδωματίων και εκεί να φιλοξενούνται όπως μας είπε συμπολίτες μας που μένουν άστεγοί μέχρι να βρουν σπίτι με τη βοήθεια του Κινήματος και του Υπουργείου Εργασίας που θα συμβάλλει οικονομικά παρέχοντας τους την εγγύηση και το πρώτο ενοίκιο.

Το Κίνημα ΕνΕργώ νιώθει ικανοποίηση αφού όπως φαίνεται πως οι αγώνες τόσων μηνών καρποφόρησαν και επιτέλους δημιουργείται ένας χώρος όπου έστω και προσωρινά θα μπορούν να φιλοξενούνται οι συνάνθρωποί μας που μένουν στον δρόμο ενώ σε μια άλλη θετική εξέλιξη μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που φιλοξενούνταν προσωρινά σε ξενοδοχεία, έχει βρει στέγη.

Ο Λευτέρης Γεωργίου όμως δεν εφησυχάζεται και επισημαίνει πώς καθημερινά οι άστεγοί αυξάνονται, με νέα περιστατικά συνανθρώπων μας που καταλήγουν στο δρόμο.

Θετικά είναι τα νέα για εκτοπισθέντες και λήπτες ΕΕΕ αφού θα υπάρξει επιδότηση ενοικίου που θα φτάνει το 60%. «Οι άνθρωποι αυτοί θα βοηθηθούν και θα μπορούν να γεμίζουν το ψυγείο τους πιο εύκολα, παρόλα αυτά προκύπτει ένα ερώτημα ως προς τους χαμηλόμισθους που δυσκολεύονται να βγάλουν πέρα καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές τιμες των ενοικίων, επεσήμανε  ο Λευτέρης Γεωργίου και συμπλήρωσε πως πολύς  κόσμος εντάσσεται στο πλάι τους με το Κίνημα ΕνΕργώ να μετρά γύρω στα 7500  μέλη, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

Ο Λευτέρης Γεωργίου τέλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών που συμβάλουν όπως είπε στη γκετοποίηση, που» θα γεμίσουν τις πόλεις με Πολίτες πρώτης κατηγορίας με αγορασμένες υπηκοότητες»

Ακολουθηθεί αυτούσια η ανάρτηση του κινήματος για το θέμα.

Δυστυχώς η εναρμόνιση μας με τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς Συμβάσεις αποδεικνύουν περίτρανα το φασιστικό χαρακτήρα της Νέας τάξης πραγμάτων και των ανέκαθεν κυβερνήσεων που αθέτησαν κάθε έννοια του κοινωνικού συμβολαίου και της ονειρικής πολιτείας του Πλάτωνα.

Η νέα πραγματικότητα είναι ότι ο πολίτης μετατρέπεται σε εργάτη και διαχωρίζεται από τον αφέντη. Η γκετοποίηση είναι αναπόφευκτη αλλά η μόνη λύση του ευάλωτου να εξασφαλίσει έστω λίγη αξιοπρέπεια. Σε ένα κόσμο που δεν μέτρα τίποτα άλλο παρά το χρήμα.

Δυστυχώς όλα με τις ευλογίες του νόμου κατά παράβαση του Νόμου.

Θεωρούμε τα μέτρα απαράδεκτα και προσβλητικά για τον άνθρωπο που αναμένει ίση μεταχείριση. Τα μέτρα του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά παρά το ότι υπάρχει μερική εναρμόνιση με το Διεθνές δίκαιο εντούτοις παραβιάζουν άλλες αρχές συμπεριλαμβανομένου και του Συντάγματος και παρέχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε συγκεκριμένα καρτέλ και συμφέροντα.

Είναι η άποψη μας ότι δημιουργούν ανισότητα και επηρεάζουν τους ιδιοκτήτες γης καθώς η προϋπόθεση των 2000 τ.μ δημιουργεί αδικία και είναι εμφανές ο σκοπός τους. Δηλαδή να βοηθήσουν τους developers να δημιουργήσουν γκέτο, πρακτική που θα δημιουργήσει περαιτέρω κοινωνικό αποκλεισμό και ανισότητα και έχει αποτύχει με τεράστιο βαθμό στο εξωτερικό.

Για ακόμα μια φορά γίνετε ξεκάθαρο το ποιους θέλει να βοηθήσει το “Κράτος”. Επίσης η θερμή σας επιθυμία να στείλετε τον κόσμο στην ύπαιθρο, χωρίς δομή, συγκοινωνίες και άλλες παροχές μόνο κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστεί και έλλειψη σεβασμού. Τα νεαρά ζευγάρια που δεν είναι εκτοπισμένοι, τους άτυχους νέους των 800 ευρώ και των 1000 που μένουν με τους γονείς τους τι θα τους κάνετε;;

EKEINOYΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ; Θα τους βάζετε και αυτούς σε γκέτο;

Είναι εμφανές ότι αυτοί που ονειρεύονται την Κύπρο της ανάπτυξης θέλουν απεγνωσμένα να κλείσουν μάτια αλλά και στόματα δημιουργώντας αποτυχημένες πολιτικές και δημιουργώντας πρωτάκουστες για την Κύπρο μας συνθήκες οι οποίες θα παραπέμπουν σε πολιτικές της Ν.Αφρικής επί καιρό διαχωρισμού Μαύρων και άσπρων.

Μετά λύπης μας συμπεράνουμε ότι κάποιοι απλά θέλουν να πετάξουν τους ευάλωτους για χάρη της ανάπτυξης φυσώντας τους καπνό στα μάτια ή ρίχνοντας τους ένα κομμάτι ψωμί!

Να τους θυμίσουμε όμως ότι η αξιοπρέπεια δεν είναι για πούλημα και μια τρύπα σε ένα γκέτο από ένα developer σε ένα χώρο που θα δακτυλοδεικτεί σαν η «Γειτονία των φτωχών» δεν είναι η λύση για εμάς αλλά ούτε να μεταναστεύσουν οι νέοι σε ακριτικές και ορεινές περιοχές γιατί κάποιοι θέλουν να γεμίσουν τις πόλεις με Πολίτες πρώτης κατηγορίας με αγορασμένες υπηκοότητες…

Με τα μέτρα σας αφήνεται μετέωρα την αξιοπρέπεια και ενθαρρύνεται τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ταξική ανισότητα μεταξύ της Διεφθαρμένης διαχρονικής Διακυβέρνησης και του Πολίτη που θέλει να έχει όνειρα αλλά εσείς του τα πνίγετε μέσα στο δικό του αίμα.

ΣΑΝ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ. Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΧΤΕΙ ΑΛΛΟ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΤΟΥ….

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top